RENKLERİN DİLİ


KIRMIZI

Ruhsal olarak bizlere canlılık, hareketlilik, kararlılık, talepkarlık gibi durumları getirir.  Ayarında kullanılmazsa hırs gibi negatif bir hale de bürünebiliriz. Bu da savaş, şiddet ve ateş elementini beraberinde getirir. Gönül ister ki günümüzde sadece aşk olarak ortaya çıksın ancak her şeyde olduğu gibi burada da fazla kullanımda zarardadır. Aşktan yola çıkarak kırmızı renk bir çoğumuzun bildiği üzere cinsellikle de ilgilidir. Numerolojik olarak 1 rakamının karşılığıdır. Ve kök çakra bu renk ile temsil edilir.

Kök çakra blokajlarınızda bu rengi kullanabilirsiniz. Bazı kaynaklar bu rengi tarihte hem Aşk Tanrısı hem de Şeytan ile ilişkilendirmişlerdir. Batı kültürüne baktığımızda ise başka anlamlarıyla karşımıza çıkar. Çin’de refahın ve mutluluğun rengidir, iyi şans çekmek için de kullanılabilir. Diğer bazı doğu kültürlerinde gelinler düğün günlerinde kırmızı giyerler. Güney Afrika’da ise yas rengidir.

TURUNCU

Güneşin renklerinden biridir. Bu nedenle yeni başlangıçları, yeniden doğuşu simgeler. Mutluluk, dışa dönüklük aynı zamanda güven simgesidir. Paranoya, depresyon gibi durumlarda kullanılabilir. Hayal kırıklıklarından ve umutsuzluktan kaynaklanan olumsuz etkilenmelerden ve üzüntü verici durumlardan kurtulmaya yardımcıdır.

Numerolojik olarak 2 sayısıdır. Aynı zamanda sakral çakra ile ilgilidir. Bu bölgedeki blokelerinizde kullanabilirsiniz. Özsaygıyı aşılar ve bulunduğumuz alanda bizi çoğaltır. Zorlu ekonomik şartlarda kullanmamız için güzel bir renktir. Motive edip hayatın olumlu ve parlayan tarafına bakmamıza yardımcı olur. Bu rengi kullanırken ‘’Tebessüm’’ şarkısını da dinlemeniz özel tavsiyemdir 🙂

SARI

Zekâ ve aklın rengidir. Kazanılmış bilgiyi ve elde edilmiş bir düşünceyi ifade eder. Psikolojik olarak, umut, mutluluk, neşe ve eğlence sunar, aynı zamanda canlandırıcı ve aydınlatıcı, göz kamaştırıcı en parlak ışık huzmesidir. Özgün düşünce ve merak uyandırır.

Numerolojik olarak 3 sayısıdır. Aynı zamanda Solar Pleksus (Mide Çakrası) temsil eder. Bu bölgedeki blokelerinizde sarı rengi kullanabilirsiniz. Bu rengi kullanırken Coldplay’den Yellow şarkısını dinlemeyi ihmal etmeyin 🙂

YEŞİL

Doğadaki bereketive hareketi simgeleyen ilk baharın rengidir. Huzur, yaratıcılık, güven, barış, sağlık, farkındalık, inanç, refah, iyileşmek gibi anlamlara gelir. Duygusal olarak pozitif bir renktir. Sevme becerisi kazandırır. Mavi ve sarının birleşiminden ortaya çıkan bir renktir. Sarı renkten mental (zihinsel) temizlik ve iyimserliği alırken, maviden sükûnet ve iç dinginlik özelliklerini almıştır. Bu karışım sonucu yeşil yani umut ve ruhsal paylaşım ortaya çıkmıştır. Bu nedenle ruhsal, duygusal ve fiziksel enerjilerimizin büyük bir dengeleyicisidir.

Bireysel olarak ise, vücudun kalp merkezidir. Tam da bu sebeple bedenimizde kalp çakrası rengi olarak temsil edilir. Bu alanda bir zorlanma yaşıyorsanız bu rengi kullanabilirsiniz. Numeroloji de 4 rakamıdır. Bu renk insanlarla bağımızı gösterir. Yeşil gelecekten beklentimizdir. Hatırlarsanız bir filme de adını vermiştir. ‘’Yeşil Yol’’ henüz izlemeyenleriniz var ise kişisel tavsiyemdir.

MAVİ

Araplar mavi firuzenin kanın akışını yavaşlattığına inanırmış. Nazar boncuğu o yüzden mavi taşlıdır. Sakinleştirici bir renktir, Batı’da bu nedenle intiharları azaltmak için köprü korkulukları mavidir. Otoriteyi ve sonsuzluğu ifade eder. Aynı zamanda sadakat, profesyonellik, verimlilik, iletişim gibi durumları temsil eder. Renk psikolojisinde mavi sorumlu ve güvenilirdir. İç güvenimizden bahseder. Yaşamınızda düzene ve yöne ihtiyacınız varsa bu rengi kullanabilirsiniz.

Meditasyonlarda sıkça mavi bir gökyüzü ya da bir denize rastlamışsınızdır. Aynı zamanda mavi, ruhun, adanmışlığın ve dini çalışmanın rengidir. Tefekkür ve duayı geliştirir. Bedende boğaz çakrası ile temsil edilir. Numeroloji de 5 sayısıdır. Şarkı tavsiyem Teoman’dan Mavi Mavi 🙂

LACİVERT

Sezgisel yeteneklerin ortaya çıkmasına yardımcı olmak için kullanılan yüksek manevi bilgiye erişim için ilk adımdır. Yeni çağ rengidir. Aklın bilgeliğinden ziyade manevi aklı temsil eder. İş, özel yaşamı yeniden yapılandırılmada kullanılacak bir renktir. Bağlılık, güven, otorite, sorumluluk, başarı, kendine güvendir. Numeroloji de 6 sayısıdır.

Beden de 3. Göz çakrası ile temsil edilir. Bazen dramatik bir renk olup konuyu büyütebilir ölçülü kullanılmalı.

MOR

Hayal gücü ve maneviyatla ilgili bir renktir. Yaşamın anlamını arayan bizler için farkındalığı arttırır ve daha yüksek bir bilinçten bakmamızı sağlar. Özetle ruhun dönüşümü ile ilişkilidir. Manevi olarak sakinleştirirken hayal gücümüzü ve rüyalarımızı temsil eder. Ruhani yetenekleri geliştirirken aynı zamanda ayakları yere basan ve gerçekçi biri olarak bizi tutar. Psikolojik olarak akıl ve duygularımızın uyumunu sağlar. Meditasyonlarda sıkça kullanılan bir renktir.

Reiki eğitimlerimde öğrencilerim genelde inisiyeden sonra çok fazla mor renk gördüğünü söyler. Koşulsuz bencil olmayan sevgi burada açığa çıkar. Rengin fazla kullanımı bazı kişilerde depresyona sebep olabilir. Bu nedenle dikkatli kullanılmalıdır. İlham, hayal gücü, bireysellik, ruhaniyet gibi durumlarda kullanılır. Bedende mor renk tepe çakramızı temsil eder. Numerolojik olarak 7 sayısı bu rengi kullanmalıdır.

PEMBE

Pembe renk, koşulsuz sevginin, gerçek aşkın ve şefkatin rengidir. Sezgisellik, anlayış, empati, duyarlılık, yumuşaklıktır. Renk psikolojisinde her şeyin yoluna gireceği hissini uyandıran bir olumlama yapar.  Saldırganlık, kızgınlık, terk edilme ve ihmal gibi öfke içerikli duyguları yatıştırır. Pembeyi koyu mavi, koyu yeşil, siyah veya gri gibi diğer koyu renkler ile birleştirmek, pembeye güç ve incelik katacaktır. Aynı zamanda bedende aura rengi olarakta geçer.

Numerolojik olarak 8 rakamı bu rengi hayatında kullanmalıdır. Reikide kalp çakrasında da yeşille birlikte pembe de vardır. Pembe panter çizgi filmini hatırlayanlar bu renkle onun evcilleştirildiğini anlamışlardır 🙂 

ALTIN

Güneş enerjisi ile ayın duyarlılığını karşılaştırdığımızda, altın ve gümüş rengin karşılaştırılması gibidir. İyimser ve pozitif duygu yüklü olan altın renk, ilişkili olduğu her şeye zenginlik ve sıcaklık katar; etrafındaki her şeyi aydınlatır ve geliştirir. Kendinden emin, tutkulu ve göz alıcı olan altın, daima dikkat çekicidir. Cömertliği ve vermeyi, merhametli olmayı ve sevgiyle dolmayı, hayırsever veya patron, bilgelik, bilgi sahibi olan ve zenginliklerini başkalarıyla paylaşan bir renktir. Veren el olmayı bize hatırlatır.

Ayrıca tepe çakrasında bahsedilen renklerden bir diğeridir. Bu alanda kullanabilirsiniz.

SİYAH

Işığı emer bu nedenle belki de yüzyıllardır karanlığın ve gizemin simgesi olmuştur. Bilinmeyenle ilişkilendirilmesi biz faniler için genelde ürkütücüdür =) bu anlamda bakıldığında olumsuz olarak algılamamız kuvvetle muhtemeldir. Otorite, resmiyet, ciddiyet ve zarifliği de işaret eder. Bu rengi fazla etkin kullanmamız güçlü duygular uyandırabilir. Gençlerde bu durum isyan duygularını tetikleyebilir. Hanedan armalarında ise siyah renk kederin sembolüdür. Aynı zamanda sofistike, seksi ve gizemli de olabilir. Genel anlamda bakıldığında hem pozitifi hem negatifi temsil edebilir. Beyazın karşıt rengidir. Ying&Yang sembolünde sıkça kullanıldığını görürüz. Konsantrasyonu en iyi sağlayan renk olarak da bilinir. Einstein düşünmek için perdeleri siyah gün ışığı olmayan bir odaya girermiş.

Eski Mısır’da yer altı tanrısı Animus’un rengi olarak bilinir. Ancak daha sonra karanlık farklı olarak siyah bir çakaldan rengini alan Animus ölüleri kötülükten korur anlamına da dönüşmüştür. Eski Mısır siyah rengi bu nedenle olumlu şekilde kullanmıştır. Antik Yunan’da bu renk en kötü günahları işleyen kişilerin ruhlarının yer altındaki en karanlık yere gönderilmesi ile olumsuz anlam kazanır. Yer altı Tanrısı olan Hades’in bu karanlık yerde siyah bir tahtta oturduğu söylenir. Bunun dışında birçok kültürde farklı anlamları bulunur. Film önerisi Siyah Kuğu…

BEYAZ

Siyahın aksine beyaz, ışığı yansıtan, ortama ferahlık ve enerji veren bir renk olarak bilinir. Ayrıca bu renk için yeni başlangıçlar sözü sıkça kullanılır. Saflık ve masumiyet kısmını da es geçmemek gerekir. Bu nedenle gelin adayları genelde beyaz gelinlik seçerler. Uzakdoğu ülkelerinde beyaz renk matem rengi olarak kullanılır. Aslında genel olarak temizlik anlamında kullanılmıştır çünkü bu bilgiye göre ölüm temizliktir anlamını taşır.

Neyse canım biz Uzakdoğu ülkesi değiliz kendimize dönelim 🙂 beyaz renk düşünce gücümüzü arttıran, psikolojimiz üzerinde olumlu etkiler barındıran, iletişimin kuvvetlendiği alanlardır.(Bu nedenle Reiki eğitimlerimde beyaz giymeye özen gösteririm) bu tarz çalışmaların içine dahil olun ya da olmayın kullandığınızda duygularınızı, düşüncelerinizi ve ruhunuzu alanda tamamen temizlerken ve arındırırken, bütün enerji sisteminizi güçlendirir. Dr. odalarında, saflığı, güveni ve temizliği ifade etmek için kullanılır. İçindeki tüm renklerin dengesi ve eşitliği nedeniyle adaleti ve tarafsızlığı da simgeler. Olumsuz yanı ise izolasyon hissi uyandırmasıdır. Bu şekilde kişi kendisini boşlukta hissedebilir.

DİLA ÖZDEL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir